Kindervakantiewerk Swartbroek

weekverslagen

KVW-week 2015

Maandag
We begonnen vandaag met een heel leuk toneelstuk. Toen gingen we de bus in en daar was het heel gezellig. In Irrland aangekomen mochten we gaan spelen. Er waren kei leuke dingen te zien. We gingen van grote glijbanen af. WE gingen in het maisbad en op de skelters. We weren hartstikke nat, maar het was een kei leuke dag en we hebben al zin in morgen.

Reno en Max (Groep 8)


website

Dinsdag


Woensdag


Donderdag
Vanmorgen hebben we geverfd. Dat was heel gezellig en leuk. Iedereen had leuke dingetjes gemaakt. Deze gaan ze aan elkaar maken en dan wordt het een groot schilderij. Inge heeft een vlinder gemaakt en Britt en Daphne ook. Andere kindjes maakte een olifant of een spin of nog iets anders.
Vanmiddag hebben we een speurtocht gemaakt. Daar waren we verdwaald, maar het was wel heel gezellig. We mochten snoepjes happen uit het water en ik heb met een baby gespeeld. En daarna hebben we een watergevecht gedaan. Dat was gezellig.

Inge (groep 2) en Britt V. (groep 6)


KVW-week 2014

De KinderVakantieWerk-week is weer begonnen.
Dagobert Duck en Mickey Mouse waren er om de week te openen.


P1040390

We gaan er een gezellige week van maken!!


Maandagochtend:

Ik vond het leuk en heb een kuikentje gemaakt. Sommige dingen waren moeilijk, maar ik heb het geprobeert. Het is gelukt.

     Daphne (Groep 4)


Ik vond het leuk om een sneeuwpop te maken en ik vond het makkelijk. De naam van de sneeuwpop was Olaf.

     Britt (Groep 5)


Het was erg leuk. We hebben op een zak meel een Disney figuur geknutseld. Sommige moesten daarvoor strookjes knippen en sommige moesten darvoor scheuren. Dat was best leuk. Daarna hebben we voetje van de vloer gedaan. Dadelijk gaan we eten.

     Fleur (Groep 8)


Vandaag hadden we geknutseld. Het was heel leuk. Je kon een Nemo, monster van monster en co, twietie of een sneeuwpop van Frozen knutselen. Als je klaar was, mocht je de kleinere kinderen helpen. Toen mocht je naar buiten spelen op het schoolplein. Dadelijk gaan we eten en dan naar het voetbalveld voor de 6-kamp.

   Sharon (Groep 8)


Wil je de kunstwerken bewonderen.....kom dan op vrijdag om 19.00 uur naar de Vlaamse Kermis.Maandagmiddag:

zeskamp

De zeskamp is begonnen. We gaan allemaal leuke spelletjes doen. We moeten letters opduiken in het zwembad, kruiwagen lopen, bekertjes met water omgooien, flessen in een emmer omkiepen (zonder onze handen te gebruiken) en daarna natuurlijk het finalespel.
Het letter duiken was het leukst! Daarna mochten we nog zwemmen. Het was een erg leuke dag!

We horen vrijdag wie er gewonnen heeft.

     Sanne en Kelly (Groep 4)

Dinsdag:

Klein Zwitserland
IMG-20140812-WA0017

Vandaag zijn we naar Zwitserland geweest. Het was super leuk. We hebben hutten gemaakt. We zijn van een super lange glijbaan geweest. We zijn in het hele park geweest. Het was super gezellig. En we hebben veel lol gehad. We zijn nu op weg naar huis en dat vinden we heel jammer.

     Deni en Christy (Groep 5 & 6)

IMG-20140812-WA0023

We begonnen de dag met de speeltuin te verkennen. We hebben geleerd hoe we hutten moesten bouwen. en we hebben hetzelf ook gedaan. Het was super leuk. Er was om half 2 een goochelshow. We hebben een hele leuke dag gehad.

     Finn, Senne, Yf en Melody

IMG-20140812-WA0013

Woensdag:
Vanmorgen de film Frozen gekeken met popcorn. Die was heel grappig. In de pauze hebben we spelletjes gedaan.

woensdag

Als lunch hebben we broodje knakworst gehad met mayo en curry. Mmmmm......dat was lekker.

's Middags naar de stad voor het stadsspel. De spelletjes vond ik leuk. Skippyballen, eendjes vangen met een blinddoek om en vragen beantwoorden over Disney. Ook ben ik op de glijbaan en een springkussen geweest.

13 aug 054

Toen we klaar waren kregen we nog een ijsje en daarna gingen we met de auto naar huis.

Vanavond nog naar de zeskamp kijken. Daan doet dan mee met groep 7 & 8 tegen de leiding.

     Noor (Groep 3)

Vanavond hebben we een zeskamp gehad, tegen de leiding. Natuurlijk hebben de kinderen gewonnen. We hebben 6 spelletjes gehad. Dit was super leuk en na afloop hebben de kinderen nog een beker gekregen. De leiding dacht dat zij gingen winnen, maar de beste wonnen.

     Nawal en Demi (Groep 7 & 8)

zeskamp2


Donderdag:

Eerst ging groep 7 & 8 weg, op kamp.
IMG-20140814-WA0005
Vandaag gingen we naar kinderpretland en de ijzeren man. Je mocht buiten en binnen spelen in kinderpretland. Daar overwonnen een paar kinderen hun angst om van de steile glijbaan te gaan. Toen gingen sommige kinderen verstoppertje spelen. Er zijn ook kinderen met de blokken bezig geweest. Dat werd uiteindelijk een heel groot kunstwerk. Er werden ook nog een paar foto's gemaakt.
IMG-20140814-WA0032
Toen gingen we eten. Iedereen zat te smullen. Toen ging de helft naar buiten. Daar was iemand uitgeschoten en met de voet in het water gekomen. Er waren ook allemaal grappige dingen gebeurd. Toen gingen we naar het zwembad. We gingen meteen in het koude bad.
Daar was het water heel lekker.
IMG-20140814-WA0041
Toen gingen we naar buiten daar zijn we nog een paar keer van de glijbaan geweest. Toen ging iedereen in het golfslagbad. Daar deden we lummeltje. Toen naar het koude bad om lummeltje te doen. Daar werd het erg druk. Toen gingen er nog kinderen van de duikplank. Toen ging weer iedereen naar het koude bad. Zo bleef het doorgaan. En toen moesten we naar huis. 

     Annebel (Groep 5)

Het kamp.
We hadden vandaag bij de koeën gekeken en spellen gedaan bij boerenspellen. Op een kabelbaan en elkaar met een skippiebal van een buis af slaan. Het was heel leuk. Even later begon het weer te regenen en toen mochten we bij de kalfjes kijken. Bij de kalfjes mochten we onze hand in de mond doen. Alleen was dat best wel vies, omdat er dan allemaal slijm aan je vingers hing. Daarna moesten we de handen wassen en toen mochten we nog een keer op de kabelbaan. We sprongen weer op de fiets naar ons huisje "de Meule". Daar hadden we de bedden opgemaakt, gespeeld en frietjes gegeten. Even later moesten we een spel doen. Het spel ging zo: 2 personen per groepje. 1 ging op een stoel zittenen de andere ging rond rennen en een kaartje zoeken met het getal dat je moest hebben. Dan stond er een vraag op het kaartje en moest je het antwoord invullen op je blaadje. Daarna mocht de 2de persoon rennen en zoeken. 's Avonds kwam de rest van de leiding kijken en hadden we een spokentocht. Maar die was niet eng! Toen mochten we nog even spelen en kwebbelen op bed. De leiding is nog 3 keer komen zeggen dat we moesten gaan slapen. Dit hebben we heel laat gedaan.
Toen iedereen wakker was gemaakt, door de leiding, gingen we inpakken en aankleden. Daarna gingen we ontbijten en daarna mochten we nog even buiten spelen en poetsen. Dadelijk gaan we op de fiets terug naar Swartbroek.

     Sharon (groep 8)

DSC09910

Vrijdag:

De jongste groepen hebben een gezellige tocht gelopen met als thema: Peter Pan. Er liep een echte piraat door het dorp en volgens mij heb ik Tinkerbell ook zien rond vliegen. Maar goed dat de kinderen een toverstafje gemaakt hadden. Om de boze piraat weg te jagen.

P8140258

P8140276

Het was een geslaagde ochtend!

Als afsluiting van de KVW-week werd er een Vlaamse kermis gehouden. Deze was erg gezellig en iedereen ging met een leuke prijs naar huis toe.

P1040419Tot volgende jaar!!!!
KVW-week 2013

Maandagochtend:
Vanmorgen hebben we leuk geknutseld in de Corneel. Als eerste hadden we een voorstelling. Toen moest iedereen een vlag maken voor zijn groep. daarna mochten we kiezen uit: blaaspijp maken, oud t-shirt maken en een ketting maken.
Toen we klaar waren mochten we naar buiten, dat was leuk. Later gingen we terug naar binnen en gingen we boterhammen eten.
Het was een leuke ochtend!

Melody, Bo en Nawal (groep 5 en 6)

P1030414    

Maandag:
We kwamen op school aan het werden ontvangen met een toneelstuk. Na het toneelstuk werd bekend gemaakt wie je leiding was. Toen gingen we knutselen. Als eerst moest je een vlag maken van je eigen groep met het thema cowboys en indianen. De volgende dingen die je toen kon maken waren:
voor de jongens een jachtgeweer,
voor de meisjes een indianen ketting,
en voor beide t-shirt versieren.

's Middags na het lunchen gingen we naar het sportveld. Daarna gingen we 6 spellen doen, in groepjes met een leider. De spellen die we moesten doen waren:

buikschuiven
letter duiken
oberspel
hoefijzer gooien
voetje van de vloer
en wigwam bouwen.
Toen was het eindspel, daar moesten 2 groepjes tegen elkaar spelen. Daar komen punten uit en toen werden de andere punten bij elkaar opgeteld en daar kwam een winnaar uit en dat was team.......(Dit horen we vrijdag.)
Toen mochten de ouders ons komen ophalen.

     Esmee, Jill en Anouk (groep 8)


Dinsdag:
In de dierentuin:
De dolfijnenshow was erg nat.
De panda was heel schattig.

     Anne (groep 8)

P1030576

Dinsdag:
Vandaag was het heel leuk.
We zijn naar de dolfijnenshow geweest en dat was leuk.
De rest van de dag was ook gezellig.
We hebben allemaal dieren gezien.

     Sarah en Liezel (Groep 6)

P1030620

Dinsdag:
Vandaag 30 juli zijn we met zijn allen naar de dierentuin in Duisburg gegaan.
Toen we in de dierentuin aankwamen, zijn we naar de dolfijnenshow gegaan.
Toen de show afgelopen was maakten de dolfijnen ons kleddernat.
Daarna zijn we met alle groepen gaan eten.
Na het eten zijn we met ons groepje in de hoiberg gaan spelen.
Hier hebben we even voetje van de vloer gespeeld.
Daarna zijn we naar de dieren gaan kijken.
Zo hebben van apen, tijgers, vogels, olifanten, giraffen en leeuwen gezien.
We hebben een erg leuke dag gehad,
maar het leukste van alles was de dolfijnenshow.

     Kelly en Noa (groep 3)

P1030582

Woensdag:
Vandaag gingen groep 6, 7 & 8 op de fiets naar Tungelroy, om te leren schieten met pijl en boog.
Groep 3, 4 & 5 gingen op een doek schilderen en we hebben cupcakes versierd.
Daarna hebben we buiten ren je rot gedaan.
Dat was heel erg leuk.
En als laatste hebben we kranten meppen en dirigentje gedaan.
Toen gingen we naar de stad, met auto's.
In de stad hebben we leuke spelletjes gedaan, over het thema indianen en cowboys.

     Deni (groep 5)Woensdagmiddag:
We zijn naar de stad geweest. Jippie!!
We hebben leuke spelletjes, vragen en opdrachten gedaan.
Het waren hele leuke spellen en opdrachten.
We mochten met een blinddoek van alles proeven en mochten met een blinddoek een paard natekenen.
Dat was erg leuk.
En 's avonds gaan de leiders tegen groep 7 en 8 trefballen en korfballen.

     Melody (groep 5)

stadsspel

Woensdagavond:
Vanavond moest de leiding tegen groep 7/8 strijden.
Het was erg leuk om te zien. Ze deden dan ook trefbal en korfbal.
Ze hebben alle twee heel hard hun best gedaan, maar er kan er natuurlijk maar één winnen.
Even later heeft de leiding gewonnen.

     Annebel (groep 4)Woensdag:
's Morgens hebben we pijl en boog geschoten en wat spelletjes gedaan in Tungelroy.
Toen hebben we daar tegenover nog gegeten en daarna fietsten we naar Weert voor het stadsspel.
De meeste leiding was verkleed in het thema: cowboys en indianen.
We moesten opdrachten maken en we kregen vragen.
We kregen ook letters en daar moest je een woord van maken in het thema.
Toen kregen we nog een ijsje.
Groep 6, 7 en 8 fietsten naar Swartbroek om daarna naar huis te gaan.
Groep 3, 4 en 5 ging met auto's.

's Avonds hadden we groep 7 en 8 tegen de leiding.
We moesten eerst trefballen en daarna korfballen.
Groep 7 en 8 werd in 2 groepen verdeeld en toen begon het spel.
Veel mensen kwamen kijken en daarna werd de stand bekend gemaakt.
De leiding had helaas gewonnen.

     Linda, Amber en Vincent (groep 7 en 8)

P1030834

Donderdag:
We zijn naar het Steinerbos geweest.
Dat was leuk.
We hebben in de bootjes gezeten.
Dat was ook leuk.
We zijn van de harde glijbaan af geweest.
We zijn ook gaan zwemmen. In het zwembad hebben we ook onderwater gezwommen.

     Brit K. en Trijn (groep 4)

DSC09127

Donderdag:
We zijn naar het stijnerbos geweest.
Een heel leuk zwembad, waar we met zijn allen van de glijbaan gingen.
Je kon ook binnen zwemmen.
Tussen de middag gingen we boterhammen eten en natuurlijk snoepen.
Er waren veel wespen, er zijn enkele kinderen gestoken.
's middags heeft iedereen geroeid, daarna zijn we weer gaan zwemmen.
We hebben ook nog tikkertje gedaan.
Het was een fijne dag.

     Luca (groep 3)

Donderdag en vrijdag:
Om 9.00 uur zijn we vertrokken met de fiets naar het kamp.
Onderweg zijn we naar het hobbyschuurtje geweest voor een GPS-tocht.
Daar hebben we ook onze lunch gegeten.
Rond 13.00 uur zijn we naar fun beach gegaan, om even af te koelen.
Toen zijn we naar het huisje gefietst en gebbqd.
Daarna hebben we de nagels van het jongens gelakt.
Toen kwam de rest van de leiding.
Je groepjes kreeg woorden: een voorwerp, een dier en een plaats.
Die moest je samen uitbeelden.
Daarna hadden we een kampvuur en hebben we marsmallows geroosterd.
We waren moe van het zitten bij het vuur en moesten even onze energie eruit laten.
Toen we rustig waren zijn de meisjes spelletjes gaan spelen.
En wat de jongens hebben gedaan is geheim. (Snoepen, snoepen, snoepen...)
Toen moesten we gaan slapen van de leiding.
Maar hebben eerst nog gekletst.
's Morgens werden we wakker en moesten ons koffer inpakken.
We ontbeten, deden nog een paar spelletjes, poetsten alles en gingen met de fiets weer naar huis.
Hier hebben we samen met de andere kinderen een dansje geoefend.
Het was een leuk kamp!

     Mignon en Moos (groep 7 en 8)

P1030972


Vrijdag:
Het was vanmorgen een leuke dag.
We hebben met de blaaspijp geschoten en punten moeten gooien met cowboyshoeden.
Ook hebben we pijlen gegooid en met ringen om een paal moeten gooien.
Na afloop hebben we met alle groepen gedanst.
Een super leuke dag.
Vanavond hebben we de Vlaamse Kermis.

     Reno (groep 6)

P1030978